Fictie

De werken van Jan Altena en Quian zijn eerder factie dan fictie. Het zijn verhalen, gebaseerd op de werkelijkheid, of liever: verhalen die werkelijkheid kunnen zijn of worden.

Deze romans hebben iets dat blijft hangen…

De boeken passen naadloos binnen het motto van Altena-tca:
‘Doorbreek je horizon’. 

De werken van Jan Altena zijn verkrijgbaar via de boekhandel en de gebruikelijke digitale kanalen, maar u kunt ook een exemplaar aanschaffen via de verkoopbutton naast de afbeelding. (Dat is de snelste manier om het boek in huis te krijgen.)

 

Positief 

Najaar 1987

Als Martin na een ernstig verkeersongeluk bijkomt in het ziekenhuis, hoort hij van zijn vrouw Marion dat hij seropositief is. Enigszins hersteld van de schok vraagt hij zich af hoe hij besmet kan zijn. Hij hoort beslist niet tot een van de risicogroepen en de enige mogelijkheid lijkt onmogelijk. Die hartstochtelijke liefde van vier jaar geleden voor Alexandra, zijn Aphrodite, kan gewoon de oorzaak niet zijn van deze smerige ziekte – aids.

Martin probeert zijn gewone leven weer op te pakken. Maar als vrienden en collega’s hem laten vallen en hij nog een paar gemene klappen te verwerken krijgt, slaat hij volkomen door.

2048
ISBN/EAN: 978-90-826783-9-0
Prijs: € 21,95 – 299 pagina’s

Klik op de afbeelding voor de eerste 2 hoofdstukken.

Verkooppagina Positief >

 

 

2048 

Het is zomer 2048. Milieurampen en voedseltekorten teisteren delen van onze overbevolkte aarde. John Leroi, een schatrijke, invloedrijke econoom en zakenman, zet alles op alles om een wereldwijde humanitaire ramp te voorkomen. Via Lanzarote reist hij naar Mexico als adviseur van de G6, die zich halverwe­ge de eenentwintigste eeuw heeft ontwikkeld tot een soort economische wereldregering. In Mexico City wordt een belangrijke conferentie gehouden met als doel, een nieuwe stap te zetten op het gebied van de noodzakelijke wereld­wijde bevolkingsreductie. Het maken van onmogelijk lijkende keuzes en het vanuit de schaduw sturen van mondiale hebzucht en politieke intriges vormen, samen met het inzetten van zijn enorme kapitaal, het basisrecept voor het kunnen slagen van Johns missie. Een missie met een mysterieuze oorsprong, nauw verwant aan de bron van de geheimzinnige Maya-kennis.

Terwijl John zijn plannen verder uitwerkt, is aan de andere kant van de wereld Vaisa Turan voor de verschrikkelijke gevolgen ervan op de vlucht.

2048
ISBN/EAN: 978-90-826783-3-8
Prijs: € 23,50 – 421 pagina’s

Klik op de afbeelding voor de eerste 3 hoofdstukken.

Verkooppagina 2048 >

 

 

Weg van Selime

De zeventienjarige Emel brengt, samen met haar vader en moeder, haar vakantie door bij haar grootouders in Selime, een dorpje in midden-Turkije. Als zij met haar vader wil overleggen over de studie die zij volgend jaar na de havo in Nederland wil gaan volgen, hoort zij dat die andere plannen heeft. Er is in principe al besloten dat zij volgend jaar uitgehuwelijkt wordt aan Hassan Yastiman, de zoon van de burgemeester van een naburig dorp, een prima partij dus en bovendien redelijk jong. Na de eerste schok begint Emel toch een beetje aan de gedachte te wennen, vooral ook omdat zij een onbegrensd vertrouwen heeft in het oordeel van haar vader, wiens oogappel zij is. Totdat ze bij een stiekeme verkenning in de wrede ogen van haar toekomstige bruidegom kijkt. Slim weet Emel de uiteindelijke beslissing een jaartje uit te stellen.
Dan ontmoet zij Peter, die haar grootvader eerste hulp verleent als die op de weg naar het dorp wordt aangereden en als dank daarvoor uitgenodigd wordt bij de familie thuis. De opbloeiende romance maakt haar leven uiteindelijk tot een verschrikkelijke hel waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.

cover_tinyWeg van Selime
ISBN/EAN: 978-90-819656-8-2
Prijs: € 20,50 – 383 pagina’s

Klik op de afbeelding voor de eerste 5 hoofdstukken.

Verkooppagina Weg van Selime >

 

 

Alpha-klein6Alpha

Het scheppingsverhaal zoals dat geschreven zou zijn met de kennis van nu…

Maak gratis kennis met dit debuut van Quian; klik hier voor een gratis ePub of pdf.

 

 

 

Home >   Admin/Secr-2 >   Secretarieel >